Del 50 al 60% del volum total d'aliments que consumim diàriament són cereals. Els
llegums, han estat sempre present en l'alimentació més tradicional de tots els
pobles, són l'aliment més antic dels nostres plats, la font més ecològica de proteïnes
per al nostre organisme. A més, és el cultiu més beneficiós per al sòl doncs augmenta la
vida d'est i a més s'incorpora nitrogen de forma natural, per l'associació que es produeix
entre les arrels de les lleguminoses i un bacteri beneficiós anomenat Rhizobium.
Això s'observa per les nombroses “boletes” que apareixen en les arrels d'aquestes plantes.
Els cereals, juntament amb els llegums, són els aliments que contenen tots els grups importants
d'elements nutritius que necessita el cos: hidrats de carboni, proteïnes, grasses,
vitamines, minerals,…
La normativa europea exigeix que per obtenir el certificat de producció ecològica s'haurà d'estar
inscrit en un organisme de control, i les parcel·les hauran de passar un període de conversió
d'almenys dos anys abans de la primera collita amb qualificació “agricultura ecològica”, és a dir,
des que s'inscriu l'horta, s'ha de conrear de forma ecològica.
En algunes zones rurals, l'Agricultura Ecològica es presenta com l'alternativa més avantatjosa
per reactivar econòmica i socialment la zona, alhora que dignifica el treball de l'agricultor/a.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada